Matej Hočevar, eden od šefov gym-a, kjer trenirava - Vigor Ground, poslovnež, športnik, nogometaš, prevajalec, gurman, brat, trener, popotnik ... S svojo zgodbo, ki naju je hudo navdušila se bo predstavil v 2. delu, tokrat pa predstavljava njegovo strast do kuhanja in ustvarjanja zdravih jedi. Žal nama je, da jedi niste mogli poskusiti ... hmm, no ali pa tudi ne.
Matej in njegovi recepti
Melonin gazpačo
1 veliko melono
šopek poprove mete
1 limono
1 majhna čebula
popersol
olivno oljebalzamični kis
Najprej izdolbemo melono, odstranimo peške in narežemo na koščke v posodo. Enako naredimo s paradižniki, se pravi jih izdolbemo, narežemo na koščke in dodamo v posodo k meloni, skupaj s čebulo. S paličnim mešalnikom zmiksamo, dokler ne dosežemo želene strukture (brez koščkov). Dodamo olivno olje, limonin sok, sol, poper ter balzamični kis. Še enkrat zmešamo in postavimo v hladilnik za 1 uro. Tik preden postrežemo, dodamo nadrobljeno oz. sesekljano poprovo meto, ki jo lahko nadomesti tudi bazilika. Za estetski učinek juho serviramo v izolbeni meloni. Po želji juhi dodamo še nasekljane oz. mlete mandlje.
Poleg juhe smo v skladu z "raw" principom predjedi postregli kolobar albuminske skute z Bovškega, ovitega v tanke rezine v deviškem oljčnem olju marinirane bučke, prav tako z domačega vrta iz Posočja. Za piko na i pa še tanko rezino nekvašenega rženega kruha ...
Kvinojina "rižota" z bučkami, jurčki in kozjim sirom
Ker smo ugotovili, da imamo popoldan še vsi pred sabo trening oz fizično aktivnost, smo se strinjali, da bo lahka hrana ostala rdeča nit obiska Trapeza, zato sem postregel "rižoto", kjer je bila glavna sestavina kvinoja, ki ima veliko boljšo hranljivo vrednost kot riž.
Spet sem za 3 lačna usta skupaj zmetal naslednje:
1 večjo buč(k)o
1 manjši jajčevec
1 večji jurček
100g kozjega sira
olivno olje
2 majhni čebuli
šopek bazilike
sol
poper
mešanica mediteranskih začimb
Na kokosovi masti sem prepražil čebulo ter ji hitro dodal še nasekljane bučke, jurčke in jajčevec. Prepražil sem dobrih 5 minut, posolil, popopral, dodal še začimbe, ter posul s kvinojo. V naslednji fazi je treba jed malo več mešati in polivati z vodo, da se nam zadeva ne zasmodi. Kvinoja se bo tako počasi kuhala cca 15-20 minut, odvisno od količine vode, ki jo dodajate. Čisto na koncu v ponev zdrobimo kozji sir (jaz sem uporabil mladega) in čez natrgamo baziliko. Po želji dodamo še nekaj kapljic olivca in zmagamo!
Organski kakav (levo) in matcha, japonski zeleni čaj v prahu (desno) |
Več o Mateju boste lahko izvedeli v 2. delu intervjuja, ko bo Trapez pokukal še v njegovo zgodbo ...
Ni komentarjev:
Objavite komentar