ponedeljek, 8. avgust 2011

Ajdove palačinke iz moje diplome

Ajdova moka sicer vedno vsebuje nekaj značilnega priokusa po ajdi, vendar se tudi tole zadevo da urediti ... beri naprej. 




Testo

Za lepo, nežno in prijetno testo zmiksajte:
2 jogurtova lončka ajdove moke
cca. 3 j. lončke Radenske ali Donata (po občutku, da bo testo, še vedno dovolj gosto)
1 j. lonček mleka
1 zamašek oz. 1 merico Brandy-ja
žlico medu (lahko več, če ste sladkosnedi)
2 jajci
ščepec soli


Najprej zmešajte jajci, sol in med. Nato dodajte moko in jo pretresite skozi cedilo. Potem pa še vse ostale sestavine. Sploh Radensko dolivajte po občutku, da dobite gladko, tekočo, ampak še vedno gosto zmes. Pecite na teflonski ponvi za palačinke, katero ste malo prej pomazali s kokosovim maslom.

Nadev



Ok, tukaj lahko vzamete tudi Nutello ali pa .... ne :). Na teh slikcah najdete sadni nadev iz 2 breskev, 1 banane, kokosa in cimeta. Vse skupaj na hitro popražite na teflonu, ki ste ga prej pomazali s kokosovim maslom in kuhajte cca. 5 minut. Toliko, da se sadje zmehča.


Nadev na palačinko malo potlačite, da zgleda kot namaz in .... zvijte, pojejte in vzemite še.


Zakaj iz moje diplome? Ker je bil recept po hitrem postopku in paniki, vključen v moj projekt; d.i.p.l.o.m.a. (fotke tam so sicer druge) 

Polona.

Ni komentarjev:

Objavite komentar