sreda, 24. avgust 2011

Branka Pungerčar in njena kuhna 1. del

Po dveh volkih je zdaj seveda že skrajni čas za predstavitev (še ene) volkulje. Branka Pungerčar naju je najprej povabila v svojo ekološko štacunco Zdravo in Naravno ter kasneje še v svoj kuharski brlog, kjer je dišalo po čokoladi in hrustljalo po spomladanskih zavitkih. Pa ne samo to, bilo je še eno hudo simpatično popoldne, polno sproščenega afnanja pred fotoaparatom, pogovorov o športu, življenju, odnosih ... in ... no, gremo v 1. delu najprej k receptom. 


POZOR: Objava ne bo vsebovala veliko besedila, ker fotke povejo preveč. 


Najprej sva smuknili v Brankino ekološko trgovino Zdravo in Naravno, ki jo najdete v pokritem delu centralne tržnice oz. na naslovu:
Pogačarjev trg 1 (pokriti del centralne tržnice)
URNIK:
pon - pet: 8:30 - 14h
sob: 7:30 - 14h
KONTAKT:
T: 051 879 998
E: biobodi@gmail.com

Za prvi vtis pa lahko pokukate tudi na facebook stran


POZOR 2: Vse uporabljene sestavine najdete v Brankini trgovini Zdravo in Naravno



In lačni sva nato potrkali še na vrata Brankinega doma.



Branka pravi:

PRESNA ČOKOLADA Z ROZA GOJI JAGODAMI IN SLASTNIMI MURVAMI ZA PRSTE OBLIZNIT

SESTAVINE:
- presni agavin sirup
- kakavovo maslo
- kokosovo olje
- kakav v prahu
- kakavova zrna
- jaz dodam še murve, indijske oreščke, goji jagode, zadnjič sem noter celo narezala posušene slive, kar ti pač paše. Vedno dam pa največ dve stvari, recimo murve in goji jagode, da se preveč ne mešajo različni okusi.

Vzameš večjo posodo v katero daš manjšo posodo. Segreješ vodo in jo daš v večjo posodo, tako da voda greje manjšo posodo. V manjšo posodo nastrgaš (najlažje kar z nožem) kakavovo maslo in mešaš s kuhalnico, da ei čisto stopi. Nato dodaš kokosovo olje, zopet premešaš in še agavin sirup. Dobiš tekočino v katero dodaš kakav v prahu in kakavova zrna. Jaz dam ponavadi kakavova zrna na koncu, ker mi je všeč, da malce hrusta v čokoladi. Če jih daš na začetku, se bodo seveda stopila z maso, kar ti bolj paše.
Vmešam še murve in celo maso kar zlijem na peki papir, ki je na pladnju. Dodam še goji jagode in vse postavim v hladilnik. Ko je masa trda, jo nalomim na kose in jih kar pustim v hladilniku.

Na začeku sem eksprimentirala s sestavinami in tudi količinsko dodajam čisto po občutku.

kakavovo maslo stopiš 
mešaš, mešaš, mešaš ...


goji jagode
Trapez je ostal brez besed. Ker je jedel tole. 


Vmes sva se odžejali s sokom iz črnega bezga.


Branka še ni rekla zadnje besede:


SEXI VEGANSKI SPOMLADANSKI ZAVITKI IZ DALJNE KITAJSKE :)


SESTAVINE:
- korenje
- čebula
- bučka
- mung fižol kalčki
- tofujeve klobasice
- sojin sir
- seme črne kumine
- sončnično seme
- sladka paprika in kurkuma začimbi

Vso zelenjavo naribamo ali narežemo na tanke trakove. Vse skupaj damo v manjših količinah na tanko riževo testo. Počasi zvijamo, da se testo ne raztrga ali da kaj ne zleze ven. Riževo testo je kot malce trši papir, prej ga potopimo v krožnik z mrzlo vodo za dobro minuto, da se zmehča. Oblikujemo zavitke, ki jih nato damo pečti v kokosovo maščobo, da zlato porumenijo. Odsedimo na papirnatem partiču, da se odvečna maščoba vpije.
Mi smo servirali z domačim paradižnikom  iz maminega vrta :), himalajsko soljo in  domačim bučnim olje. Za žejo smo ponudili domači sok črnega bezga.

Sicer pa fotografije več povedo :)


peka


Dobili sva tudi paradižnikovo solato z bučnim oljem in oljem črne kumine.


črna kumina

Tkole je zgledala miza polna slastnih jedi.


Rečeva lahko le ...


Več o Branki sledi v 2. delu intervjuja. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar