ponedeljek, 25. julij 2011

Goveje meso gre športat

Vsak pravi weightlifter, khm, khm ... ok soree, vsak pravi športnik hrani v zmrzovalniku bogato in raznoliko zbirko mesa. Za hude čase, ko se ti ne da v 200 metrov oddaljeno trgovinco, ker varčuješ z energijo za večerni trening.

Goveje meso z riževimi rezanci, mandlji in rdečo papriko
Iz zmrzovalnika izbrskajte rdeče meso in ga odtalite v vroči vodi. Zakaj v kopalnici? Ker je tam voda bolj vroča in gre taljenje hitreje. Seveda ga lahko pustite taliti tudi zunaj na zraku, vendar ... kdo ima čas za to?
Precej bolj mi je všeč goveje meso, saj v primerjavi z ostalim pustim, belim mesom, vsebuje kreatin in nasičene maščobe (tudi holesterol), ki vidno vplivajo na boljšo regeneracijo, počutje in ja, tudi sitost po napornem treningu z utežmi. Le-ta dokazano zniža krvni holesterol, zato pliz, ne bojte se živalskih, mastnih zrezkov in nasičenih maščob, ker jih po takšni vadbi, potrebujete.


V slanem kropu cca. 10 minut kuhajte riževe špagete. Medtem pa v voku stopite maslo; navadno ali kokosovo. Ni važno, dokler z uporabo rastlinskih olj ne tvorite transmaščob, bo vse ok.


Ne pozabite na sol, ker jaz nanjo vedno pozabim. Ker ne maram močnega slanega okusa, sploh poleti, ko sol potrebujem zaradi preprečevanja dehidracije, uporabljam himalajsko. Torej, na drobne trakce narežite meso, ga solite in čezenj posujte še obilico čilija. Popražite ga na maslu in vok za 3 minute pokrijte z alufolijo (če vam manjka pokrovka, tako kot nam).


Mandlje zavijte v krpo in jih z udarci ob pult ali s kladivom zdrobite na manjše, neenakomerne koščke. Vrzite jih k mesu. Čez minuto dodajte še kuhane riževe špagete, pomešajte in čisto na koncu po cca. 7-8 minutah peke, pritresite na koščke narezano rdečo papriko.


Evo. Jed še kakšno minutko mešajte, lahko jo tudi dodatno solite in o ja, tudi sčilirate aka. dodate še malo čilija.


Še eni trije takšni obroki do večera, pa bom ok.


Seznam za v trgovinco:
goveje meso (jao pljučna zmaga, ampak če varčujete bo stegno čist ok)
riževi rezanci (bolj mi je všeč okus, kot pri tipičnih testeninah)
1 rdeča paprika
mandlji
himalajska sol, čili
kokosovo ali navadno maslo

U izi. Raztur v kuhinji je obvezen.

Polona.

Ni komentarjev:

Objavite komentar