ponedeljek, 5. september 2011

Trapez SuperSolata

Solate so sicer čist fajna jed, ampak a jih nismo že fuuul naveličani? Smo. Zato je treba poskusit kaj novega, dodati kakšno živilo, ki ga do zdaj nismo uporabljali, mal kreirati z barvami in obvezno! vključit kakšno hudo začimbo, recimo čili, sam tko, da vam ne bo dolgčas, medtem ko boste jedli solato. 

Zelenjava: paprika, paradižnik, mung fižol
Mung fižol je ena huda stročnica, ki zelo popestri solatne jedi. Kuhajte ga v slanem kropu cca. 30 - 40 minut, medtem pa pripravite še ostalo zelenjavo.


Meso: telečji zrezki. 
Meso narežite na čist male koščke, solite s himalajsko soljo in ...


Začimbe: nedrobljen čili iz Hiše začimb 
... in si od cimre sposodite en nor čili, ga razrežite in z njim "popacajte" meso. 


Olje: domače bučno olje (ful temno)
Dodatek za zabavo: ovčji in kravji sir s Korčule 


Zelenjavo prelijte z bučnim oljem in himalajsko soljo, dodajte mung fižol, meso in koncu še nadrobljen sir. Za okras odtrgajte še kakšen listek bazilike. 


Trapez super solata. 


PS: če po tem obroku letite na trening, solati dodajte še kakšen zrezek. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar